×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 21. september 2019, Kl. 11:00 til kl. 15:00

Den Danske Folkekirke er et åbent fællesskab, hvor alle er velkomne. Gennem dåben bliver man medlem af kirken. Det er aldrig for sent at blive døbt. For mange, der ikke er blevet døbt som børn, kan dette at døbes virke overvældende og uoverskueligt.

For at ingen af ydre årsager skal undlade at blive døbt, tilbyder Folkekirken i Fredericia DropInDåb, hvor alle med permanent ophold i Danmark* kan blive døbt på en stilfærdig og smuk måde uden forudgående tilmelding. Man kan komme når som helst i det tidsrum, kirken er åben.

Når man møder op, får man først en kort samtale med en præst, og bagefter bliver man døbt i kirken. Selve dåben foregår på normal vis. Der vil være musik i kirkerummet, og bagefter bydes på en forfriskning og en dåbsgave, som kan hjælpe med at folde dåbens betydning ud, fx Bibelen eller en genfortælling af Bibelen.

Alle er velkomne, børn som voksne, også selvom man ikke bor i byen. Man er velkommen til at tage gæster med, og man kan komme alene.

For myndige voksne er det eneste, der skal medbringes, gyldig legitimation med foto og CPR-nummer. 

Børn under 18 år skal have forældre eller værge med. Er de under konfirmationsalderen desuden to-fem faddere. Har alle, der har del i forældremyndigheden, ikke mulighed for at deltage, skal der foreligge skriftligt samtykke fra de forældremyndighedsindehavere, der ikke er tilstede. 

* Har man ikke permanent ophold i Danmark og dansk CPR nummer henvises til immigrantpræsten.

Medvirkende
Præsterne i Provstiet