×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 5. december 2019, kl. 19:30

Herning Kirkes Drengekor

Herning Kirkes Drengekor er stiftet i 1949 og er et af landets ældste drenge- mandskor. Koret er inspireret af den klassiske engelske klang og kortradition, men arbejder med et bredt repertoire spændende fra gregoriansk sang over renæssance- og barokmusik til nutidige værker. Koret bestiller og uropfører ofte ny vokalmusik.

Herning Kirkes Drengekor består af 50 drenge og mænd, som næsten alle har sunget i koret siden de i 3. klasse blev optaget i korets forskole. For mange af de unge sangere er årene i drengekoret begyndelsen på et professionelt musikerliv som enten sanger, instrumentalist eller underviser.

Mads Bille

Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Han har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA og Australien, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

Kristian Marius Andersen

Kristian Marius Andersen har været fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor, siden han kom til Danmark i 2005. Kristian er opvokset i England og uddannet fra Royal Nothern College of Music i Manchester. I 2005 flyttede han til Danmark og videreuddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012. “En af sin generations mest markante orgelspillere”.

 Den Jyske Sangskole

I 1999 stiftede Mads Bille Den Jyske Sangskole, hvor han nu er kunstnerisk leder. Den Jyske Sangskole blev til på baggrund af et ønske om at give de unge sangere i drengekoret en mere dybdegående musikuddannelse end korenes to ugentlige korprøver kunne tilbyde. 

Den Jyske Sangskole er ét af Danmarks ti sangkraftcentre, som tilsammen udgør en væsentlig del af det nationale samarbejdsforum for sang, Sangens Hus. Sangens Hus er under etablering på initiativ fra Den Jyske Sangskole, med økonomisk støtte fra Kulturministeriet.

Medvirkende
Herning Kirkes Drengekor
Sted
Vendersgade 30B, 7000 Fredericia, Danmark
Pris
Voksne 50 kr. under 18 gratis