Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

2. Pinsedag - friluftsgudstjeneste i Kastellet

Dato
Mandag d. 29. maj 2023, kl. 10:30
Sted
Kastellet
Medvirkende
Præster i Fredericia Provsti


Friluftsgudstjeneste i Kastellet, 2. pinsedag, 29. maj 2023 kl. 10.30

Igen i år holder kirkerne – Den reformerte Menighed, Den katolske Kirke og Folkekirken i Fredericia Provsti – fælles pinsegudstjeneste i Kastellet.

 

Temaet for dette års gudstjeneste er Horisonter.

Ifølge ordbogen er horisonten det sted i det fjerne, hvor det ser ud som om himlen og jorden mødes. Og horisont kan også betyde grænse for, hvad man kan se, fatte eller rumme.

 

Pinsen handler om Guds Ånd, Helligånden, som virker i kirken, i verden og i menneskene.

Helligånden kan give os nye horisonter, flytte grænser og få os til at se noget på en ny måde. Skabe åbenhed og livsmod. Få os til at se på andre og os selv med nye øjne. Få os til at se på verden med håb. Helligånden kan give os blik for, at der hvor himlen og jorden mødes, det er ikke blot et sted i det fjerne. Det er noget, der er ganske tæt på. Det er noget, der kan ske lige nu og her og alle steder. Hvor og når Ånden vil.

 

Man skal selv medbringe tæppe, campingstol eller lignende at sidde på under gudstjenesten. Dog vil der være et begrænset antal klapstole til rådighed for dem, som ikke selv har mulighed for at medbringe.

 

Musikken ved gudstjenesten leveres af en jazzkvartet bestående af Hans Esbjerg, klaver, Christian Vuust, saxofon, Mikkel Vuust, trommer, Peter Vuust, bas. Korsangere fra provstiets kirker medvirker, og enhver, der har lyst til at synge med i kor denne dag, er velkommen. Der øves fredag d. 26. maj kl. 16-17 i Michaelis Kirke.

 

Undervejs i gudstjenesten vil danseren, Julieanne McMillan fortolke temaet gennem dans.

 

Da man ikke må parkere på græsarealet ved Kastellet, henviser vi til parkering andre steder, fx ved sundhedshuset.

I tilfælde af vedvarende dårligt vejr flyttes gudstjenesten til Trinitatis Kirke.