Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Liturgi Forum

Dato
Tirsdag d. 24. maj 2022, Kl. 13:00 til kl. 14:30
Sted
Lokale 3, Vendersgade 30B, 7000 Fredericia
Medvirkende
Kirkens to præster samt præstepraktikant

Folkekirkens igangværende liturgiarbejde har mange og varierede interesser at tilgodese, såfremt ønsket er at imødekomme flest muligt forespørgsler og ønsker. Arbejdet påbegyndtes i 2016 og forventes afsluttet i 2030, så det er endnu svært at spå om hvor det bærer henad. Forhåbningen for dette møde er derfor en inspirerende samtale om de liturgiske led og hvordan deres konkrete udtryk i dag fungerer/ikke fungerer.

Liturgien er i øjeblikket til debat i den danske folkekirke, idet et udvalg er nedsat for at arbejde med en fornyelse af den liturgi der har været i brug siden 1992. Arbejdet er særligt påbegyndt på grund af konkret ytrede ønsker om at øge Gudstjenestens relevans for den almene dansker samt at gøre den mere nutidig i sit udtryk.

Hvordan ser vi selv på liturgien, hvad er vores egne oplevelser med den og hvordan står de i relation til vores forventninger og ønsker til den?

I løbet af 3 X 1 time vil vi først samles om en kort introduktion om henholdsvis liturgiens grundlæggende funktion, dens historie fra Apostlene og indtil 1992 og slutteligt det igangværende liturgiarbejde i den danske folkekirke. Efter den korte introduktion åbnes der for samtale, sådan at vi alle beriger og beriges.

Det er ikke bydende nødvendigt at være med til alle tre gange, men jo flere deltagere des bedre. En bred repræsentation af liturgi-bevidstheden i menigheden er en fordel, så alle er velkomne!