Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Liturgi Forum

Dato
Tirsdag d. 17. maj 2022, Kl. 13:00 til kl. 14:30
Sted
Lokale 3, Vendersgade 30B, 7000 Fredericia
Medvirkende
Kirkens to præster samt præstepraktikant

Højmessens liturgi er ikke noget der kom til i år 1992 (seneste liturgiske reform i Danmark), 1536 (Reformationen i Danmark), 590 (Gregor den Store blev pave) eller i årene 70-90 (Didakæ blev forfattet). Selv ikke den første Skærtorsdag er langt nok tilbage i tiden, da visse elementer af liturgien kan spores tilbage til den aller første påske, lige inden israelitterne blev befriet fra Egyptens lænker. Dog har alle ovenstående årstal været med til at forme liturgien sådan at den ser ud som den gør i dag. Formålet med denne gang er, at reflektere over balancen imellem at opretholde det overleverede, samtidig med at moderne muligheder udnyttes og moderne udfordringer håndteres.

Liturgien er i øjeblikket til debat i den danske folkekirke, idet et udvalg er nedsat for at arbejde med en fornyelse af den liturgi der har været i brug siden 1992. Arbejdet er særligt påbegyndt på grund af konkret ytrede ønsker om at øge Gudstjenestens relevans for den almene dansker samt at gøre den mere nutidig i sit udtryk.

Hvordan ser vi selv på liturgien, hvad er vores egne oplevelser med den og hvordan står de i relation til vores forventninger og ønsker til den?

I løbet af 3 X 1 time vil vi først samles om en kort introduktion om henholdsvis liturgiens grundlæggende funktion, dens historie fra Apostlene og indtil 1992 og slutteligt det igangværende liturgiarbejde i den danske folkekirke. Efter den korte introduktion åbnes der for samtale, sådan at vi alle beriger og beriges.

Det er ikke bydende nødvendigt at være med til alle tre gange, men jo flere deltagere des bedre. En bred repræsentation af liturgi-bevidstheden i menigheden er en fordel, så alle er velkomne!