Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Onsdagshilsen: Guldklumper!

Onsdagshilsen: Guldklumper!
Udgivet af Kristoffer Simonsen, ons d. 22. apr 2020, kl. 10:25
Præster

Denne uges onsdagshilsen af Kristoffer Simonsen er både tilgængelig som video og tekst. Rigtig god solskins-onsdag :)


Sikke nogle smukke solskinsdage vi kan glæde os over for tiden. Det er fantastisk opmuntrende for både sind og tanker at se den blå himmel og fornemme varmen fra solen.

I denne uges onsdagshilsen vil jeg sætte ord på noget af det guld, jeg har fundet i de seneste par uger. For selv om corona-tiden har sendt mørke skygger over rigtig mange ting, så oplever jeg også, at der er meget nyt, der har fået anledning til at blomstre i denne tid.

Den 1. guldklump er medfølelse

Fordi jeg synes det er helt overvældende at mærke den enorme omsorg og hensyntagen, der har præget hele befolkningen. Og jeg har set mange tilfælde på, at den store medfølelse har givet stor kreativitet i, hvordan vi kan bringe glæde til hinanden på trods af restriktionerne.

Den 2. guldklump er ro og tålmodighed

Det kommer fx til udtryk ved fornemmelsen af at stå i kø. Hvor det normalt er forbundet med lettere irritation og stress, er der i denne tid en helt anden tålmodighed og venlighed omkring det. Der er jo ikke så meget, vi skal nå…

Og når stort set alle aktiviteter har været lukket ned, har det frigivet en stor portion af tid til den gode beskæftigelse ”at lave ingenting” eller få ryddet op i gamle projekter. Jeg tror fx at mange haver rundt omkring er mere velholdte, end de nogensinde har været.

Den 3. guldklump er opmærksomheden på de nære relationer

Normalt er mange hjem præget af det, jeg kalder for ”svingdørs-mekanikken”, hvor vi alle farer ind og ud til alle vore gøremål. I denne tid har døren stået mere stille og vi har fået anledning til at opdyrke de helt nære relationer endnu mere. Selvfølgelig kan det også være forbundet med konflikter, men ikke desto mindre tror jeg, at den øgede nærvær og opmærksomhed er guld værd.

Den 4. guldklump er ham, der kommer til os bag lukkede døre

Usikkerhed og frygt kan så let komme til at præge vores verden og hverdag. Her giver den kristne tro på vores evige Gud og far, der er hos os i ethvert usikkert skridt, vi tager, et livsvigtigt rodfæste til at finde tryghed og håb. Det er fantastisk at have en far i himlen, hvor vi kan kaste al vores usikkerhed og frygt over til.

Og da Jesus opstod fra graven, kom han netop hen til disciplene og mødte dem, selv om de sad bag lukkede døre. For det var ikke nogen hindring for den almægtige og opstandne Herre. Derfor er påskens glæde for mig også en tro på, at Jesus er hos os bag alle vore lukkede døre.

Så med alt det guld vil jeg ønske jer en rigtig glæde solskinsonsdag!