Udgivet af Kristoffer Simonsen, fre d. 18. maj 2018, kl. 22:33

Jubilæums-orgelkoncert i Sct. Michaelis kirke
Onsdag d. 30. maj med organist Flemming Dreisig.
Gratis adgang.

Sct. Michaelis Kirke kan den 1. juni fejre 350 års fødselsdag. Det er ikke alle og enhver beskåret at få lov til at fylde 350 år. Kirken har også gennem tiderne oplevet mange omvæltende begivenheder, ikke mindst branden i 1955. I det sidste års tid har kirken gennemgået en større indvendig renovering, hvilket har givet kirken et smukt harmonisk indre med Ølandsklinker og nyt hvidt loft, samt nyt alterparti.

            Hvad man ikke kan se, men som man bør opleve, er, at kirken har fået ny akustik - og det er et fantastik rum til salmesang, musik for orgel og andre akustiske instrumenter.

            Det er derfor med stor glæde, at Sct. Michaelis kirke kan invitere alle interesserede til den første koncert i kirken med det nye akustiske rum. Det bliver en orgelkoncert med organist Flemming Dreisig.

At lytte til kirkens orgel er også blevet en ny oplevelse, da instrumentet pludselig folder sig ud i det smukke rum.

Flemming Dreisig har været domorganist i Vor Frue kirke i København. Denne post, landets fineste for en organist, havde han gennem en årrække. Flemming Dreisig er dermed indlemmet i de danske organisters “kongerække” – blandt hans forgængere har været komponisterne Weyse og J.P.E. Hartmann.

Flemming Dreisig valgte at stoppe som organist ved domkirken, for bedre at få tid til at give orgelkoncerter rundt i Danmark, så han i dag er en af vore mest aktive og velrenommerede koncertspillere.

Flemming Dreisig viste sig meget tidligt som en af de bedste danske organister nogensinde. Han studerede hos Grete Krogh og blev færdiguddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium allerede som 19-årig. Han blev Danmarks yngste domorganist nogensinde, da han som 21-årig blev domorganist i Maribo Domkirke. Siden har han haft organistembeder i bl.a. Skt. Nikolai i Rønne og i Helligåndskirken i København. Han var også i en kort periode ansat som organist her ved Sct. Michaelis kirke i Fredericia.

Flemming Dreisig har studeret den franske orgeltradition i Paris hos to af det 20. århundredes betydeligste organister, Jean Langlais og Gaston Litaize. Fra 1973 til 1988 underviste han selv på Musikkonservatoriet i København, de sidste fem år som professor.

            Så kirken er nu klar til at åbne dørene for en stor orgelkoncert med en fornem solist. Kom og vær med – oplev musikken, rummet og atmosfæren. 

Alle er hjertelig velkommen onsdag aften – der er gratis adgang.

Skrevet af Jens Ole Jespersen.

Kategorier Kirken