Var Julemanden og Jesus gode venner?

Var Julemanden og Jesus gode venner?
Udgivet af Kristoffer Simonsen, søn d. 3. dec 2017, kl. 21:44
Kirken

Af journalist Anette Ingemansen

For første gang holder Sct. Michaelis Kirke familie-julegudstjeneste den 24. december

Var julemanden og Jesus gode venner? Hvad er jul? Hvorfra kommer julen? Mads har mange spørgsmål, som giver præsten Kristoffer Brun Simonsen sved på panden. Han vil gerne give Mads nogle gode svar juleaftensdag den 24. december, hvor Sct. Michaelis Kirke for første gang holder en familie-julegudstjeneste.

Ligesom at åbne en stor gave

Mads og alle børn og deres forældre har noget at glæde sig til, for præsten ser helt hemmelighedsfuld ud. Der kommer til at ske mange spændende ting under familiegudstjenesten. Det bliver lidt ligesom at åbne en stor gave, røber Kristoffer Bruun Simonsen. Han lover, at kendte julesange som "Et barn er født i Bethlehem" og ”Det kimer nu til julefest” bliver en del af gudstjenesten.

"Jeg har længe drømt om at holde en julegudstjeneste, som særligt er målrettet børnefamilier. Julen har et vigtigt budskab, som alle skal høre – også de mindste aldersgrupper. Men alle aldersgrupper er selvfølgelig hjertelig velkommen" fortæller Kristoffer Bruun Simonsen.

Børnevenligt tidspunkt

Der er en særlig grund til, at familiegudstjenesten ligger allerede om formiddagen klokken 11.

"Vi har lagt den om formiddagen, for at det forhåbentlig bedre kan hænge sammen for børnefamilier at komme afsted, og så varer den kun en time," siger præsten, der håber at se rigtig mange i missionshuset, Nørre Voldgade 18, hvor familiegudstjenesten holdes.

Den er den første af tre julegudstjenester, der holdes den 24. december. De andre to foregår klokken 13.00 og klokken 15.00. Vel mødt til alle!

Foto af Anette Ingemansen.