”FAAAR – nuuu” … Mens vi venter! (Adventsblog af Kristoffer)

”FAAAR – nuuu” … Mens vi venter! (Adventsblog af Kristoffer)
Udgivet af Kristoffer Simonsen, tir d. 21. nov 2017, kl. 13:58
Præster

Blog af Kristoffer Simonsen

Jeg er slet ikke tvivl, når min søns tålmodighed er sluppet op. Det sker rimelig hurtigt og gerne med markante opråb. For det er ikke altid så nemt at vente.

Lige for tiden venter vi på flere ting herhjemme i familien. Vi venter i spænding på, at min hustru skal på barsel og på det lille barn, hun skal føde. Men vi venter også med en klump i halsen ved lejet hos en i familien, der ligger for døden.

En stor del af et menneskes liv går med at vente. Vi venter på forårets komme eller ferien. Vi venter på den eneste ene eller et barn, som snart skal fødes. Vi venter på eksamensresultater eller svar fra et job, vi har søgt. Måske venter vi på helbredelse af sygdom - eller på at finde hvile.

For alle de vigtigste ting i livet indebærer som regel tid til at vente. Nogle gange er ventetiden tung, andre gange er den fyldt med spænding.

Adventstiden er ventetid

Inden længe tænder vi det første lys i adventskransen. Det skal minde os om, at det ikke er jul endnu - men advent. Først når vi tænder det fjerde lys, nærmer julefesten sig. Adventstiden er en ventetid. Det, vi fejrer i julen, er så stort, at det kræver forberedelse af os - både mentalt og konkret.

Når ventetiden er en gave

Vi har fået adventstiden for at blive klar til julefesten og opleve glæden ved at vente på noget. På denne måde er advent en gave. Det er let at glemme, når juleafslutninger, julefrokoster og shopping konkurrerer om vores opmærksomhed og kan gøre denne måned ekstra travl og stresset for os.

Vi tænder et lys af gangen. Det skal være en hjælp til at standse op og tage en uge ad gangen. Børnene åbner en låge i kalenderen hver dag, hvormed de helt konkret tager en dag ad gangen.

Måske er den allerbedste gave, vi kan give hinanden i december, at sætte tempoet ned og lære af børnene at vente med glæde. At hver dags glæde tæller med. Når vi venter på lyset, der skinner i mørket og glæden, der skal "være for hele folket", venter vi ikke forgæves.

Glædelig advent.

Kærlig hilsen Kristoffer